bus auto fiets
Menu

Locatie Den Elt

Waar ligt Den Elt in Ewijk en wat is er in de buurt te doen?

Over Den Elt Ewijk

  • Omgeving

    Wonen in Den Elt heeft veel weg van wonen op het platteland. De mooie uiterwaarden, met water, graslanden en boomgaarden, bevinden zich op een steenworp afstand. Natuurgebieden, agrarische gronden en bebouwd land wisselen elkaar af. Deze landelijke omgeving brengt je iedere dag weer rust en ontspanning, én zorgt ook nog eens voor veel sfeer en volop recreatiemogelijkheden. 

  • Wat zit er in de buurt?

    De ligging van Den Elt is heel gunstig: in het pittoreske dorpje Ewijk binnen de gemeente Beuningen, vlak bij het gezellige hart. Naast het centrum van Ewijk en Beuningen, ligt Nijmegen ook binnen handbereik op slechts 15 autominuten. Ga je met de fiets, dan sta je binnen een half uurtje in het Nijmeegse centrum. Ook ligt Den Elt dicht bij de A73 en de A50, zodat Utrecht, Den Bosch en Eindhoven goed bereikbaar zijn.

  • Wie worden je buren?

    Woon je in Den Elt, dan woon je in een kindvriendelijke wijk. Denk naast de speelgelegenheden en de autoluwe wijk aan alle faciliteiten om de hoek, zoals een  kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool In de wijk vestigen zich dan ook veel jonge gezinnen en mensen die graag rust en ruimte om zich heen hebben. Tegelijkertijd ligt het gezellige dorpscentrum van Ewijk met al haar voorzieningen om de hoek: ideaal voor de dagelijkse boodschappen!

Centrale ligging

Hieronder zie je de reistijd in minuten per fiets, openbaar vervoer en auto.

Naar
Peuterschool, basisschool + kinderopvang 1 1
Supermarkt 2 3 8
Centrum Ewijk 2 1 5
Centrum Beuningen 10 8 25
Centrum Nijmegen 30 18 30
Natuurgebied Ewijkse Plaat 6 6 24

Hotspots in de buurt van Ewijk

Er is meer dan genoeg te beleven rond nieuwbouwproject Den Elt! Je kunt een wandeling door de uiterwaarden maken, heerlijk over de dijk fietsen of een lekker hapje eten na een uitgebreid middagje shoppen. Hieronder lichten we nog een paar noemenswaardige plekjes in de buurt uit.

Nijmegen
1

Nijmegen

Op nog geen 15 autominuten en 30 fietsminuten van Den Elt ligt het stadscentrum van Nijmegen: de oudste stad van Nederland waar je uren kunt rondslenteren door de prachtige binnenstad. Het is dé plek in deze omgeving om heerlijk te shoppen en te genieten van het bourgondische leven.

MFA 't Hart
2

MFA 't Hart

MFA ’t Hart is al ruim 10 jaar hét multifunctionele hart van Ewijk. Als ontmoetingscentrum voor jong en oud bruist het er van de activiteit en kun je er sporten. Verder vind je in MFA ’t Hart onder meer een kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool, bibliotheek, ouderenopvang en jongerensoos.

Ewijkse Plaat
3

Ewijkse Plaat

Om een prachtig natuurgebied te bezoeken hoef je niet ver te reizen als je in Den Elt woont. De Ewijkse Plaat ligt vlak over de Waal. Naast de prachtige flora van het rivierengebied kun je hier ook genieten van wilde konikpaarden en runderen. De perfecte plek om heerlijk uit te waaien in de weidse natuur!